Skip to main content

De Linie ICT logo

Veelgestelde vragen

In onderstaande vragen en antwoorden vindt je veel informatie over allerlei zaken. Wanneer je het antwoord op je vraag niet kunt vinden dan kan je ons altijd mailen, we voegen graag meer tips en trucs toe.

Hoe kan ik meerdere prijzen in één keer aanpassen in HikaShop?

Als je meerdere prijzen tegelijk wilt aanpassen in HikaShop dan kan je gebruik maken van zogenaamde "Bulk acties" of "Mass actions".

Je vindt deze in HikaShop onder Configuratie > Bulk acties.

Maar je kunt dit ook doen via de Producten pagina.
Selecteer de producten waarvan je de prijzen wilt aanpassen door ze te selecteren.

HikaShop price update 1

 

Klik dan op de knop "Acties" in de knoppenbalk erboven.

hikashop price update actieknop

Klik dan op "waarden bijwerken" of "update the values" afhankelijk van de ingestelde taal.

hikashop price update update the values

Kies dan de "price_value" en in de kolom daarnaast "OPERATION". In het veld eronder zet je "price.price_value*1.10" om de prijzen met 10% te verhogen.

hikashop price update price_value

Klik op OK en ververs de pagina.

 

Waarom werkt mijn eigen Joomla error.php niet?

Als je bij deze vraag bent aangekomen dan heb je waarschijnlijk je eigen error.php gemaakt maar tijdens het ontwikkelen van je website krijg je die niet te zien bij het testen?

De kans is groot dat je de site nog in offline modus gebruikt en dat dit de reden is dat het niet werkt zoals verwacht. Zet je site even kort online om de 404 pagina te kunnen testen.

Is ESET een goede virusscanner?

Jazeker, ESET Internet Security is als beste getest door de Consumentenbond waarbij de complete antivirusoplossing voor consumenten gewaardeerd werd met een score van 8,4.

Het gebruiksgemak wordt door De Consumentenbond zeer gewaardeerd. Bij alle onderdelen in de test presteerde ESET Internet Security zeer goed. Zelfs bij de bescherming tegen malware scoorde de software een 8,5 en een 8,1 voor het onderdeel computervertraging. In deze test werden deze keer 23 virusscanners vergeleken.

In voorgaande jaren heeft ESET inmiddels al 5 keer eerder zich "beste uit de test" mogen noemen. Dit is een geruststellende gedachte als het gaat om de software waarmee je kwaadaardige software, phishing en malware van je PC af wilt houden. Gelukkig doet ESET dat met veel succes en dan ook nog eens met een geringe systeembelasting.

Meer informatie over ESET Internet Security vindt u op ons overzicht met ESET producten.

Wat is mijn eigen IP adres?

Om achter je IP adres van je internetverbinding te komen kan je kijken op bijvoorbeeld één van deze websites :

whatismyipaddress.com

www.watismijnip.nl

Je ziet dan mogelijk 2 IP adressen (IPv4 en IPv6). Dit zijn de IP adressen van de verbinding die je op dat moment gebruikt. Vaak is dat van je eigen internetprovider thuis. Als je op je mobiel deze site opent en geen gebruik maakt van de WiFi zal je een ander IP adres zien.

Hoe stel ik SFTP in voor FileZilla?

Wanneer je bestanden wilt uploaden of downloaden naar je account dan kan je dit doen door gebruik te maken van het bekende FileZilla.

Onderstaande instellingen zijn afgestemd op hosting die je bij ons afneemt. Het kan afwijken bij andere partijen.

 

Om het opnieuw gebruiken van SFTP instellingen eenvoudiger te maken zit er in FileZilla een zogenaamd Sitebeheer. Deze kan je openen middels Control + S of via Bestand > Sitebeheer in het menu.

Je vult je accountgegevens in op onderstaande manier. Verder hoeft je niets extra in te stellen om een werkende verbinding te verkrijgen.

sftp instellen

Voor het gemak kan je nog standaard folders instellen in het tabblad "Geavanceerd".

Waarom werkt mijn FTP niet meer?

In veel gevallen komt dit omdat de "oude onveilige" manier van FTP (File Transfer Protocol) gebruik niet meer werkt. Om die reden wordt het op nieuwe servers ook niet meer geinstalleerd.
Dit is vervangen door een veilige versie genaamd SFTP welke gebruik maakt van SSH (Secure Shell) voor extra beveiliging.

Als je bestanden wilt uploaden naar een van onze servers dan moet je gebruik maken van poort 2223.

In de uitleg over het instellen van SFTP via FileZilla vindt je meer informatie.

Hoe moet ik mijn e-mail instellen?

Wanneer je een nieuwe klant bent dan helpen wij je met het juist configureren van je e-mailprogramma. Als je het zelf wilt doen dan hebben we hier een aantal tips om je e-mailprogramma goed in te stellen.

Kan ik mijn website naar jullie verhuizen?

Jazeker en wij helpen je daar graag bij.

Als je bij ons hosting afneemt voor bijvoorbeeld je website dan kunnen wij je helpen met het overzetten van je oude webhoster naar je nieuwe account.

Kan de e-mail ook worden overgezet naar mijn nieuwe hostingaccount?

Jazeker, wij kunnen je helpen middels tips maar desgewenst dit ook volledig voor je verzorgen.

Verkopen jullie ook resellerpakketten voor hosting?

Jazeker, wij hebben resellerpakketten standaard vanaf 25 GB en hoger.

Hiermee kan je zelf cPanel klantaccounts aanmaken en beheren.

De servers waarop we dit aanbieden zijn modern en voorzien van alle recente updates en beveiligingen. Er draaien meerdere PHP versies op en SSL certificaten zijn gratis.

Wil je meer weten? Neem dan contact op zodat wij jouw vragen over webhosting kunnen beantwoorden.